ВЕЛИКОДНЄ ПАСТИРСЬКЕ ПОСЛАННЯ УКРАЇНСЬКИХ КАТОЛИЦЬКИХ ЄРАРХІВ У США

ВЕЛИКОДНЄ ПАСТИРСЬКЕ ПОСЛАННЯ УКРАЇНСЬКИХ КАТОЛИЦЬКИХ ЄРАРХІВ У США

ДО СВЯЩЕНИКІВ, ЄРОМОНАХІВ ТА БРАТІВ, СЕСТЕР МОНАХИНЬ, СЕМІНАРИСТІВ ТА ДОРОГИХ ВІРНИХ

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

Ми радісно співаємо: “Христос воскрес із мертвих смертю смерть подолав і тим, що в гробах, життя дарував”. Наше урочисте проголошення сповнює нас надією!

Усвідомте з благоговінням значення слів сказаних ангелом жінкам-мироносицям, які прийшли до гробу раннього великоднього ранку, щоб намастити пахощами тіло Ісуса: “Чому шукаєте живого між мертвими? Його нема тут: він воскрес” (Лк.24, 5-6). Любов – це перемога. Смерть – це не кінець. Кінець – це життя, Його життя і наше життя через Нього і в Ньому. Наше існування має повноту краси, тайни, благословення більшу за ту, про яку найбільші мрійники не насмілювалися мріяти. Христос, наш Господь, Воскрес!

Воскреслий Христос сказав двом апостолам на дорозі до Емаусу, щоб мали відвагу і запевнив, що Ісус Христос переміг світ. Ми не повинні боятися долати перешкоди в пошуку життя за Доброю Новиною. Ми покликані бути життєдавцями. Ми покликані жити як великодні люди – люди надії. Надія закликає нас підніматися над собою, долати свої особисті перепони і йти далі з вірою в Воскреслого Христа! Христове воскресіння віддзеркалюється в нашому житті, коли ми відважно працюємо над нашим спасінням і задля спасіння інших, бо ми прагнемо, щоб усі були з Богом. Мир Воскреслого Христа буде з усіма нами.

Воскреслий Христос сказав жінкам-мироносицям передати апостолам, щоб зібралися в Галілеї, де Він зустріне їх (Мт. 28,10). Воскреслий Христос є з нами, коли ми збираємося в наших церквах на молитву, прославу і подяку Богові, і де отримуємо благословення: “Мир вам!” (Йо. 20, 19).

Ми, Єрархи Української Католицької Церкви в США, молимося, щоб ви раділи святом, сповненому надією і радістю благословенному Великодню. Нехай перемога нашого Господа над гріхом і смертю, Його обіцянка миру і життя вічного буде з усіма вами! Знайте, що мир прийде до всіх через Воскреслого Христа. Зростайте в вашій любові до Воскреслого Христа і в вашому відданому служінню Йому.

Нехай Бог дарує вам радість і втіху, багато здоров’я і впевненість у новому житті в Ньому, бо ми спільно проголошуємо – Христос Воскрес!

+Високопреосвященний Стефан Сорока (автор)
Митрополит Української Католицької Церкви у США
Архиєпископ Філадельфійський для Укpаїнців

+Преосвященний Павло Хомницький, ЧСВВ
Єпископ Стемфордської єпархії

+Преосвященний Богдан Данило
Єпископ Пармської єпархії святого Йосафата

+Преосвященний Іван Бура
Єпископ-Помічник Філадельфійський

Всечесніший отець Ричард Янович
Апостольський Адміністратор, Чіказької єпархії святого Миколая

Великдень, 2017

Comments are closed.